Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vesak-viering

15 mei 2016|11:30 - 15:00

Met Vesak gedenken we de geboorte, de verlichting en het heengaan van Gotama Boeddha. Voor mediterenden is dit bij uitstek de gelegenheid om respect te betuigen aan degene die het pad heeft ontdekt en het aan ons heeft doorgegeven.

De Vesak-viering zal dit jaar gezamenlijk worden gehouden door Dhammadipa en Sangha Metta in het Theosofisch Centrum Naarden.
Wij nodigen iedereen die voorheen de toevlucht heeft genomen uit om deze te verversen. Degenen die van plan zijn om toevlucht te nemen, krijgen de mogelijkheid dit te doen. De toevlucht wordt bekrachtigd door de Sangha van Monniken van Wat Buddhavihara, Purmerend, onder begeleiding van Phra Maha Chamreun.
Er wordt lunch aangeboden aan de monniken en er is gelegenheid om dana te beoefenen.
Hierdoor zal in tegenstelling tot eerdere berichten de Vesak-viering niet gehouden worden op zaterdag, 14 mei as. in Amsterdam, maar op zondag, 15 mei as. in Naarden.

Wij vragen degenen die voor het eerst de toevlucht willen nemen en een boeddhistische yogi-naam willen ontvangen zich aan te melden bij het secretariaat van Dhammadipa.

Het programma van de Vesak is als volgt:
11:30 uur Welkom Thaise monniken en yogi’s. Chanting en lunch voor de monniken.

12:00 uur lunch voor iedereen. Een nagerecht meenemen is een welkom idee. De dana is bestemd voor de monniken.

13:00 uur feestelijke Vesak-viering met toevluchtname voor nieuwe mensen en hernieuwing van de precepts voor degene die al toevlucht genomen hebben. Toespraak monnik, leraren, uitwisseling over dhamma, boeddhistische naamgeving, meditatie en chanting.
Gezellig samenzijn.

15:00 uur sluiting

Let wel: Als je aan deze Vesak deel wilt nemen,  laat het ons dan weten. Je kunt je voor de lunch vóór 15 april as. opgeven bij Mona Carels (sangha.metta.redactie@gmail.com) van Sangha Metta.

Gegevens

Datum:
15 mei 2016
Tijd:
11:30 - 15:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
15 mei 2016
Tijd:
11:30 - 15:00
Evenement Categorie:


Inschrijven activiteit