Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondmeditatie met gastleraar Acharn Vimokkh – Karunika

16 november 2023|18:30 - 21:30

- € 10

Op inschrijving, meditatiesessie onder begeleiding van onze gewaardeerde gastleraar Acharn Vimokkh. 

De eerw. Acharn Vimokkh heeft de afgelopen jaren al een aantal keren meditatiesessies begeleid in Dhammadipa.  De laatste keer was een meditatieweekend in juni dit jaar, met een hoge opkomst en veel inspiratie voor de eigen beoefening.

Bhikkhu Acharn Dr. Vimokkha Medhino is de abt van Wat Pipphalivanaram, een Thais bosklooster gesticht door de Grote Meester Kassapamuni in Thailand. Acharn blinkt uit in het onderrichten van oplettendheid en Vipassana- inzicht meditatie door technieken van de grote meesters van Thailand te combineren met zijn eigen zelfontdekkingen. Zijn onderricht kan het beste worden omschreven als toegankelijk en pragmatisch. Ze zijn gericht op een onmiddellijke directe ervaring van de aard van de geest.

Voor mensen met enige ervaring in de beoefening van Vipassana meditatie.

Locatie:   Karunika, Meerhuizenplein 38, Amsterdam.  Bereikbaar met Openbaar Vervoer, 10 minuten lopen van station Amstel.

De meditatieruimte is voorzien van meditatiekussens en -bankjes.  Het is handig om ruim zittende kleding te dragen.

Deelnemen

  • Maximaal 25 deelnemers.
  • Schrijf je in door een e-mail te sturen naar info@dhammadipa.nl onder vermelding van ‘Acharn Vimokkh 16 nov’.
  • Als de avond is volgeboekt, kun je je op een wachtlijst laten zetten.
  • Als je alsnog verhinderd bent, wil je dit dan s.v.p. zo snel mogelijk melden.  We kunnen dan iemand van de wachtlijst uitnodigen mee te doen.

Dana

De donderdagavond wordt georganiseerd op basis van dana, met een richtlijn van € 10 als bijdrage aan de vaste kosten, zoals de huur.  Dana betekent vrijgevigheid.  Je kunt digitaal dana geven door een bedrag over te maken naar Giro NL85 INGB 0005019113 ten name van Dhammadipa, Amsterdam.

Ook is er de gelegenheid dana te geven aan de gastleraar.  Dit kan digitaal via Dhammadipa onder vermelding van ‘dana Acharn Vimokkh’.  Er is ook een dana box aanwezig zodat je dana kunt geven met contant geld.

Toelatingseisen in verband met Covid-19    

Vanuit onze visie op de boeddhistische ethiek zien we Covid-19 als een risico voor de begeleiders en deelnemers maar ook als een risico om anderen te besmetten.  We hebben er daarom voor gekozen om voorzichtig met elkaar om te gaan, conform de richtlijnen van de rijksoverheid. Per 11 maart 2023 zijn vanuit de rijksoverheid de adviezen over testen op corona en isolatie na een coronabesmetting vervallen. Dat is goed nieuws 😊.  Zie Adviezen om luchtweginfecties te voorkomen | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl.

Op dit moment zijn adviezen om luchtweginfecties te voorkomen van toepassing.  We volgen deze adviezen en helpen zo verspreiding van luchtwegvirussen te beperken. Daarmee beschermen we ook mensen met een kwetsbare gezondheid.

Adviezen

Heb je klachten die passen bij luchtweginfecties, zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop-of snotneus?

  • Blijf thuis als je ziek bent.
  • Zorg bij lichte klachten dat je een zelftest gedaan hebt met een kwalitatief goede zelftest, met negatief resultaat en maximaal 24 uur geleden. Omdat dit in de praktijk niet makkelijk aan te tonen is, gaan we uit van je eigen (mondelinge) verklaring. Bij twijfel is dan ter plekke een nieuwe zelftest verplicht, die door Dhammadipa geleverd wordt.

Voor iedereen met of zonder klachten geldt:

  • Hoest of nies in je elleboog.
  • Was vaak en goed je handen met water en zeep.
  • Zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.

Voor vragen en opmerkingen, mail s.v.p. naar info@dhammadipa.nl.

 

Gegevens

Datum:
16 november 2023
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
€ 10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl

Gegevens

Datum:
16 november 2023
Tijd:
18:30 - 21:30
Kosten:
€ 10
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl


Inschrijven activiteit