Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Retraite Vipassana September – Vezelay

15 september 2018|16:00 - 29 september 2018|12:00

VIPASSANA-RETRAITE IN VÉZELAY (FRANKRIJK)

15 tot en met 29 september 2018, totaal 15 dagen waarvan 12 meditatiedagen

WAAR?

Aan de rivier de Cure in Saint Père, aan de voet van het schilderachtige Vézelay, verblijven we in twee ruime en authentieke naast elkaar gelegen huizen (200 km ten zuidoosten van Parijs).

LERAAR

De retraite wordt begeleid door Dhammuttamo (Adi Ichsan). Adi beoefent Vipassana sinds 1982 en werd in 1998 tot leraar benoemd. Adi’s aanpak is gedetailleerd en traditioneel, in de overtuiging dat de traditionele methode de meeste kansen biedt aan een doorsnee persoon. Hij is o.a. leraar bij het meditatie centrum Dhammadipa in Amsterdam en tevens bestuurslid van deze stichting.

ORGANISATIE

Vézelay-retraite-groep (Carina Ellemers, Çimen Ekici en Peter Lange), met ondersteuning van Stichting Dhammadipa. mailadres: info@dhammadipa.nl

 

BESCHRIJVING

Vipassana-retraite in stilte.

Vipassana is inzichtmeditatie. Het leert je om helder van geest, direct en ongekleurd naar je eigen ervaringen te kijken. Centraal staat het stapsgewijs ontwikkelen van opmerkzaamheid.

Er is dhamma onderricht, en er zijn dagelijks korte één op één gesprekken met de leraar en de acht leefregels zijn van toepassing. Bedoeld voor mensen met enige Vipassana ervaring.

Aankomst op zaterdag 15 september. De 16e is er de mogelijkheid een stille-wandeling naar de kathedraal in Vézelay te maken. Aan het eind van de retraite wandelen we, om de overgang naar het dagelijkse leven te maken, naar gallo-romeinse zoutbronnen en de overblijfselen van een Romeins badhuis. Vertrek zaterdag 29 september na het schoonmaken van het huis.

De retraite is betaalbaar en toegankelijk. Mede doordat we met een kleine groep zijn, maximaal 11 deelnemers, heeft de retraite ook een gemeenschappelijk karakter. Deelnemers nemen zelf meditatiekussens e.d. mee, helpen de kok, maken schoon en voeren ook andere werkzaamheden in huis uit, alles in stilte als onderdeel van de meditatie. We slapen op meerpersoonskamers.

Van tevoren organiseren we een kleine vrijblijvende kennismakingsbijeenkomst.

TAAL

Nederlands

WANNEER?

aankomst 15 september tussen 16.00 – 18.00 u.

vertrek 29 september na schoonmaak 12.00 u.

KOSTEN

De kosten van de retraite bedragen € 520,-

Dit is inclusief accommodatie en vegetarisch eten (veganistisch optioneel).

Aan het eind van de retraite is er gelegenheid om voor het onderricht dana (vrijwillige bijdrage) te geven aan de leraar.

We moedigen carpoolen aan.

AANMELDING

Meld je s.v.p. aan via  Aanmelden Activiteit.  Voor deze retraite geldt een aangepast aanmeldingsformulier dat je via de mail toegezonden zal worden.

 

Gegevens

Begin:
15 september 2018|16:00
Einde:
29 september 2018|12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dhammadipa
Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl

Gegevens

Begin:
15 september 2018|16:00
Einde:
29 september 2018|12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Dhammadipa
Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl


Inschrijven activiteit