Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vipassana retraite 11 t/m 25 augustus voor gevorderden en mensen met enige ervaring

11 augustus 2023|14:00 - 25 augustus 2023|11:00

LERAAR

De retraite wordt begeleid door Dhammuttamo (Adi Ichsan).

Adi Ichsan beoefent Vipassana sinds 1982 en werd in 2005 tot leraar benoemd door Bhante Yuttadhammo. Adi’s aanpak is gedetailleerd en wortelt in de traditie van zijn leermeester Phra Achaan Sobhin Namto. Hij is o.a. leraar bij het meditatiecentrum Dhammadipa in Amsterdam en tevens bestuurslid van deze stichting. In de afgelopen jaren gaf hij ook onderricht in Wat Prayong Gittivanaram tempel (Thailand) en Dat Pon Zon Au Menggaung tempel (Myanmar).

 

ORGANISATIE

De retraite wordt georganiseerd vanuit meditatiecentrum Dhammadipa in Amsterdam met de vrijwillige inzet van Mariëtte Sinninghe Damsté en Aad Verboom als eind-oog. Mailadres: info@dhammadipa.nl

BESCHRIJVING

Vipassana-retraite in stilte voor gevorderden en voor mensen met enige ervaring.  De begeleiding is aangepast aan het niveau van de deelnemers.

Voor de gevorderden wordt in deze retraite gebruikgemaakt van bewustheid van de interne organen en de elementen (hard-zacht, warm-koud, kleverig-vloeibaar, bedruktheid-ondersteuning enz.). Deze meditatievorm werd door de Boeddha aangewezen als onderdeel van Vipassana in de beide Satipathana sutta’s. Oorspronkelijk bedoeld om afstand te kunnen nemen van het lichaam (rupakhanda) is het voordeel van deze aanpak dat de naderende-concentratie zich snel laat ontwikkelen, zonder dat je in absorptie terecht komt. Op basis van kayanupassana in de eerste vier/vijf dagen zal afhankelijk van je aanleg de oefeningen verder worden uitgebouwd in een persoonlijk traject van of vedana-, of citta- , of dhamma- of gewoon doorgaan met kayanupassana.

Als mediterenden met enige ervaring worden beschouwd mediterenden die minstens 1 jaar Vipassana beoefend en tenminste 1 klassieke intensieve 10-daagse Vipassana retraite gedaan hebben. De begeleiding wordt aan het niveau van de individuele deelnemer aangepast.

De retraite moet gevolgd worden met inachtneming van de Uposatha Sila (acht leefregels) en maximaal 6 uren slaaptijd per dag. Dagelijks interview is vereist.

De retraite is gebaseerd op kostprijs. We zijn met een groep van maximaal 19 deelnemers, kleine huishoudelijk werkzaamheden worden van de deelnemers verwacht. Meditatiekussens e.d. zijn aanwezig in De Maanhoeve. Er zijn éénpersoonskamers en tweepersoonskamers. Het eten is vegetarisch, niet alle wensen voor bijzondere voeding kunnen worden geaccommodeerd. COVID-19 maatregelen zijn van kracht.

TAAL

Nederlands (Engels op verzoek ook mogelijk)

WAAR? 

De Maanhoeve, Exloërveen 18 a, 9574 PB Exloërveen, Drenthe.

WANNEER?

  • Aankomst vrijdag 11 augustus om 14:00 uur.
  • Vertrek vrijdag 25 augustus 11.00 uur.

KOSTEN

  • De kosten van de retraite bedragen € 1.239,- voor 14 dagen vol voor een éénpersoonskamer; en € 1.097,60 voor een gedeelde tweepersoonskamer.
  • Dit is de kostprijs voor accommodatie, ontbijt & lunch (warme maaltijd).
  • Bij annulering van de retraite door de stichting wordt de betaling geretourneerd.

Aan het eind van de retraite is er gelegenheid om voor het onderricht dana (vrijwillige donatie) te geven voor de leraren.

We moedigen carpoolen aan en ondersteunen dit.

AANMELDING

Stuur een mailtje naar info@dhammadipa.nl. Je krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd.

Gegevens

Begin:
11 augustus 2023|14:00
Einde:
25 augustus 2023|11:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Maanhoeve
Exloërveen 18 a
Exloërveen, Drenthe 9574 PB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl

Gegevens

Begin:
11 augustus 2023|14:00
Einde:
25 augustus 2023|11:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Maanhoeve
Exloërveen 18 a
Exloërveen, Drenthe 9574 PB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl


Inschrijven activiteit