Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend Insight Dialogue

17 september 2016|10:30 - 17:30

Vedana; gevoelens of sensaties, verkennen; voor inzicht en vrijheid binnen ons en in onze relaties.

Op inschrijving, begeleiding Aine Howard en Simin Abravesh

ook op zondag 18 september.

De Boeddha leerde ons dat gewaarwordingen ontstaan in elk moment van contact. Het sensitieve menselijk organisme met zijn ogen, oren, neus, tong, lichaam en geest/psyche leidt tot ontelbare sensaties als de ervaring zich ontvouwt. Wanneer we onszelf verliezen in gewoontes, ontstaan er vanuit onze gewaarwordingen verlangen, afkeer en illusie. Dit weekend zullen we samen onderzoeken hoe stilte meditatie en mindful-zijn-in-gesprek (Insight Dialogue) ons kunnen ondersteunen in het cultiveren van een grotere bewustwording en wijsheid in het ervaren van vedana en hoe we deze meditatievormen kunnen gebruiken ter ondersteuning bij het loslaten van gewoontes die lijden veroorzaken.

Meditatie met Insight Dialogue is een Boeddhistische oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door meditatie in dialoog. Wij ontlenen veel plezier, maar ook veel stress in de contacten met andere mensen. Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een oefening te ontwikkelen waarbij mindfulness toegepast wordt in dialoog met medemediterenden. Bij Insight Dialogue herinneren de begeleider en de mediterenden elkaar heel frequent om opmerkzaam te blijven. Dit kan de kwaliteit van de opmerkzaamheid en daarmee van de meditatie enorm versterken. Er wordt gewerkt aan de hand van contemplaties over Boeddhistische onderwerpen. Deze 2 dagen wordt in stilte gehouden, met uitzondering van de dialogen. De weekend is bedoeld voor zowel mensen die al ervaring hebben met Insight Dialogue als voor hen die hiermee willen kennismaken. Voorwaarde is dan: al langer mediteren, mindfulness of een andere bewustwording praktijk hebben gedaan. Er is niet uitgebreid aandacht voor de ID basis richtlijnen in dit weekend; Pauze , Ontspan, Open, Vertrouwen, Luisteer Diep en Spreek de Waarheid. Dit zal wel plaatsvinden in de avondcursus die op 24 okt begint.

  • Maximaal 12 deelnemers. Wanneer het weekend is volgeboekt kun je je op de wachtlijst laten zetten
  • Deelnemers die zich voor het volledige weekend inschrijven hebben voorrang
  • Het weekend is op basis van dana (vrijwillige bijdrage), met een richtlijn van € 70. Richtlijn voor zaterdag € 40, voor zondag € 30
  • Inclusief lunch, koffie en thee
  • Aan het einde van het weekend is gelegenheid dana te geven voor het onderricht.

Gegevens

Datum:
17 september 2016
Tijd:
10:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Dhammadipa
St.Pieterspoortsteeg 29-1
Amsterdam, 1012 HM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6264984

Organisator

Dhammadipa
Telefoon:
020-6264984
E-mail:
info@dhammadipa.nl
Website:
https://www.dhammadipa.nl/

Gegevens

Datum:
17 september 2016
Tijd:
10:30 - 17:30
Evenement Categorie:

Locatie

Dhammadipa
St.Pieterspoortsteeg 29-1
Amsterdam, 1012 HM Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-6264984

Organisator

Dhammadipa
Telefoon:
020-6264984
E-mail:
info@dhammadipa.nl
Website:
https://www.dhammadipa.nl/