Laden Evenementen

« Alle evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Vipassana introductiecursus met Aad Verboom februari – fysiek NL (7/7)

15 maart 2023|19:00 - 21:00

- €75

Vipassana introductiecursus, woensdag 1 februari t/m 15 maart, 7 avonden, met afsluitend een weekend 25-26 maart (apart inschrijven).

Op inschrijving, begeleiding Aad Verboom.

Deze cursus is voor iedereen die nog niet bekend is met (boeddhistische) meditatie, maar wel geïnteresseerd is in een duidelijke methode tot het ontwikkelen van inzicht in jezelf. De basis van de beoefening van Vipassana meditatie en de daarmee verbandhoudende bestudering van boeddhisme worden in de cursus behandeld.

De vragen “wat is meditatie”; “welke soorten meditatie zijn er”; “wat zijn de meditatie objecten”; “hoe mediteer je” en  “welke resultaten kunnen worden verwacht” worden systematisch beantwoord door het zelf te ervaren tijdens de zit, sta, lig en loop oefeningen.

Deelnemen

 • Het maximum is 10 deelnemers. Als de cursus is volgeboekt, kun je je op de wachtlijst laten zetten.
 • Locatie:   Karunika, Meerhuizenplein 38, Amsterdam.  Bereikbaar met Openbaar Vervoer, 10 minuten lopen van station Amstel.
 • Alle avonden zijn van 19:00-21:00 uur.
 • Na elke les wordt documentatie gemaild.
 • Informatie over het weekend volgt later.
 • Als je alsnog verhinderd bent, wil je dit dan s.v.p. zo snel mogelijk melden.  We kunnen dan iemand van de wachtlijst uitnodigen mee te doen.

Toelatingseisen in verband met Covid-19 / Corona maatregelen

Vanuit onze visie op de boeddhistische ethiek zien we Covid-19 als een risico voor de begeleiders en deelnemers maar ook als een risico om anderen te besmetten.  We hebben er daarom voor dit moment voor gekozen om de toegang tot de fysieke activiteiten te beperken tot mensen die aantoonbaar beschermd zijn.  Dit conform de richtlijnen van de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs).

Als je mee wilt doen, zorg dan dat je:

 • Klachtenvrij bent.
 • Gevaccineerd bent, met behulp van een door de GGD of huisartsen ingevuld ‘geel boekje’, of
 • Getest bent met een PCR test en een bewijs daarvan hebt, of
 • Jezelf getest hebt met een kwalitatief goede zelftest, met negatief resultaat en maximaal 24 uur geleden. Omdat dit in de praktijk niet makkelijk aan te tonen is, gaan we uit van je eigen (mondelinge) verklaring. Bij twijfel is dan ter plekke een nieuwe zelftest verplicht, die door Dhammadipa geleverd wordt.

We zijn ons ervan bewust dat hiermee bewijzen van bescherming tegen Covid-19 vanuit de ‘alternatieve’ of ‘niet-reguliere’ geneeskunde niet geaccepteerd worden. We hopen dat dit binnen afzienbare tijd wel het geval zal kunnen zijn.   Voor vragen en opmerkingen, mail s.v.p. naar info@dhammadipa.nl.

Tenslotte, de richtlijnen vanuit de overheid zijn verregaand versoepeld, maar er is nog steeds sprake van een hoog aantal besmettingen.  Dhammadipa kiest er daarom voor om voorlopig uit te blijven gaan van het bovenstaande beleid.

Dana

 • De kosten voor de cursus zijn E 75.
 • Aan het einde van de cursus is gelegenheid dana te geven voor het onderricht.
 • Je kunt betalen voor de cursus en digitaal dana geven door een bedrag over te maken naar Giro NL85 INGB 0005019113 ten name van Dhammadipa, Amsterdam, onder vermelding van ‘Vipassana introductiecursus feb 2023’.
 • Er is ook een dana box aanwezig zodat je dana kunt geven met contant geld.

Gegevens

Datum:
15 maart 2023
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€75
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Dhammadipa
Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl

Gegevens

Datum:
15 maart 2023
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€75
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Dhammadipa
Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl


Inschrijven activiteit