Laden Evenementen

« Alle evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Vipassana meditatieweekend 22 – 23 okt – dag 1

22 oktober 2022|10:00 - 18:00

Speciale Satipatthana Vipassana weekend retraite, in Karunika.

Voor mensen met enige ervaring in de beoefening van Vipassana meditatie.   Op inschrijving; begeleiding door Adi Ichsan.

Speciaal voor dit weekend wordt nadruk gelegd op hoe je de Contemplatie op Walgelijkheid (organen en ledematen meditatie) en de Elementen Contemplatie hanteert in Vipassana, zoals beschreven wordt in de Mahasatipatthana Sutta.

De meesten van ons zijn begonnen met het benoemen van “rijzen-dalen” bij het volgen van de buikademhaling, zonder het besef dat in de Satipatthana de nadruk niet ligt bij het concept van “rijzen-dalen” maar bij de directe herkenning van het betrokken lichaam gewaar zijn.

Daarom is de herkenning en het specifieke gewaar zijn van elementen en organen/ledematen essentieel om op het Vipassana traject te blijven en de meditatie niet te laten ombuigen in berusting in kalmte.

De insteek van deze benadering is om je te helpen realiseren dat je geen monolithische eenheid bent maar een conglomeratie van kleinere eenheden die alle door specifieke wetten van afhankelijkheden ontstaan, werkzaam zijn en weer verdwijnen. Dit laat het bewustzijn sneller het feit accepteren dat feitelijk geen “zelf” bestaat tenzij je het zelf gaat inbeelden.

 • Tijden:  de dagen zijn van 10 – 18 uur, inclusief vegetarische / vegan lunch.  Kom s.v.p. iets eerder, vanaf 9:40 uur ben je welkom.
 • Locatie:   Karunika, Meerhuizenplein 38, Amsterdam.  Bereikbaar met Openbaar Vervoer, 10 minuten lopen van station Amstel.

Deelnemen

 • Maximaal 10 deelnemers in verband met Corona-veiligheid.  Schrijf je in via de website.
 • Je kunt alleen het volledige weekend meedoen.
 • Als het weekend is volgeboekt, kun je je op een wachtlijst laten zetten.
 • Als je alsnog verhinderd bent, wil je dit dan s.v.p. zo snel mogelijk melden.  We kunnen dan iemand van de wachtlijst uitnodigen mee te doen.

Toelatingseisen in verband met Covid-19 / Corona maatregelen

Vanuit onze visie op de boeddhistische ethiek zien we Covid-19 als een risico voor de begeleiders en deelnemers maar ook als een risico om anderen te besmetten.  We hebben er daarom voor dit moment voor gekozen om de toegang tot de fysieke activiteiten te beperken tot mensen die aantoonbaar beschermd zijn.  Dit conform de richtlijnen van de rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/coronabewijs).

Als je mee wilt doen, zorg dan dat je de Corona check app met QR code kunt laten zien.  Alternatieven zijn een door de GGD of huisartsen ingevuld ‘geel boekje’ of een PCR test of kwalitatief goede zelftest met negatief resultaat die maximaal 36 uur van tevoren is gedaan.

We zijn ons ervan bewust dat hiermee bewijzen van bescherming tegen Covid-19 vanuit de ‘alternatieve’ of ‘niet-reguliere’ geneeskunde niet geaccepteerd worden. We hopen dat dit binnen afzienbare tijd wel het geval zal kunnen zijn.   Voor vragen en opmerkingen, mail s.v.p. naar info@dhammadipa.nl.

Tenslotte, de richtlijnen vanuit de overheid zijn verregaand versoepeld, maar er is nog steeds sprake van een hoog aantal besmettingen.  Dhammadipa kiest er daarom voor om voorlopig uit te blijven gaan van het bovenstaande beleid.

Dana

 • Het meditatieweekend is op basis van dana (vrijwillige bijdrage), met een richtlijn van € 35,00 per dag.
 • Aan het einde van het weekend is gelegenheid dana te geven voor het onderricht.
 • Je kunt digitaal dana geven door een bedrag over te maken naar Giro NL85 INGB 0005019113 ten name van Dhammadipa, Amsterdam, onder vermelding van ‘meditatieweekend oktober 2022’.
 • Er is ook een dana box aanwezig zodat je dana kunt geven met contant geld.

 

Gegevens

Datum:
22 oktober 2022
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl

Gegevens

Datum:
22 oktober 2022
Tijd:
10:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Dhammadipa – Vipassana meditatiecentrum gevestigd in Amsterdam.
E-mail
info@dhammadipa.nl


Inschrijven activiteit