Artikelen

Meditatieweekends

De weekends zijn geschikt voor mensen die een Introductiecursus vipassana meditatie hebben gevolgd of ervaring hebben met meerdaagse meditaties.

Weekends vinden plaats bij Dhammadipa. Overnachten in het centrum is niet mogelijk, wel wordt voor een warme lunch gezorgd.

 

Het is ook mogelijk om een enkele dag van een weekend deel te nemen. Kijk ook bij Themadagen voor één dag meditatie.

 

 

Paasweekend meditatie

Dhammadipa organiseert een meerdaagse meditatie tijdens het paasweekend. Het biedt kans om op een ontspannen manier een minder intensieve retraite te volgen voor personen die ervaring willen opdoen met meerdaagse retraites.

 

 

 

 

   
Zaterdag 5 en zondag 6 juli   
Vipassana Metta weekend Zaterdag: 10:00 - 18:00
  Zondag: 10:00 - 17:00
In het weekend wordt vipassana meditatie en metta meditatie beoefend. De vipassana wordt begeleid door Adi en de metta meditatie door Mae Chee Brigitte. MC Brigitte is een van oorsprong Oostenrijkse die in Thailand als boeddhistische non woont en werkt (zie www.meditationthailand.com). Ze is bijna jaarlijks in Amsterdam en ze is bekend om haar open en vriendelijke manier van begeleiden.
Voor de lunch wordt gezorgd.
Begeleiding: Mae Chee Brigitte en Adi Ichsan
Bijdrage: € 70 (vaste bijdrage) + dana (vrijwillige bijdrage voor het onderricht)
Inschrijven
   
Zaterdag 23 en zondag 24 augustus  
Meditatieweekend Zaterdag: 10:00 - 18:00
  Zondag: 10:00 - 17:00
Praktische verdieping in de traditionele vipassana, met nadruk op de herkenning van het verschil tussen lichaam (Rupa) en geest (Nama). Centraal staat het verloop van spirituele groei (Yogavacara) door de werking van ijver, oplettendheid en helder begrijpen (Atapi, Sati, Sampajano).
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij inzien welke invloed “betrokkenheid” met het doen, het voelen, het denken en het zijn heeft op het in standhouden van lijden (Dukha) en geestelijk bezoedelingen (Kilesa Tanha). Verder zal aandacht besteedt worden aan de ondersteunende functies van discipline (Sikhati) en verstandig overwegen (Yoniso Manasikara). De gehanteerde methode zal de yogi confronteren met onbehaaglijkheid, tijdelijkheid en betekenisloosheid, in elke aangenomen lichamelijke of geestelijke houding. De oefeningen zullen worden uitgebreid met sta, loop, lig en prostratie meditatie.
Voor de lunch wordt gezorgd.
Begeleiding: Adi Ichsan
Bijdrage: het weekend is op basis van dana (vrijwillige bijdrage), met een richtlijn van € 70. Richtlijn voor zaterdag € 40, voor zondag € 30.
Inschrijven