Overige Activiteiten

alt

 

Op deze pagina's vind je activiteiten die zich moeilijk in een categorie laten plaatsen zoals introductie Theravada Boeddhisme, toevluchtname, Wesak of een filmvertoning.

 

 

 

 

 

 

 

Toevluchtname

Je neemt toevlucht tot de Boeddha, Dhamma en Sangha (de Drie Juwelen) en je neemt je voor de 5 ethische richtlijnen te volgen (Pañca Sila).

 

Lees meer...

Wesak viering

Wesak of Visakha puja is de belangrijkste feestdag in het boeddhisme en wordt gevierd op de dag van de volle maan in de maand Wesak. Tijdens de ceremonie worden drie belangrijke gebeurtenissen uit het leven van de Boeddha herdacht: zijn geboorte, verlichting en heengaan. Traditioneel wordt op deze dag toevlucht genomen tot de Boeddha, de Dhamma en de Sangha in aanwezigheid van monniken. Hiermee frissen we onze voornemens weer op om met oplettendheid te leven.

Lees meer...

Introductie Theravada Boeddhisme

Sila / Ethiek & voorbereiding toevluchtname

Deze introductiemiddag gaat over ethiek. Hoe leef je op een boeddhistische manier, welke richtlijnen zijn er en waarom is ethiek zo belangrijk? Wat heb je eraan in je leven in deze tijd? Hoe leiden de ethische richtlijnen naar meer geluk voor jezelf en anderen? Aan deze vragen en de antwoorden daarop gaan we aandacht besteden.

Lees meer...