Volgende Activiteiten

Meditatieweekend
Zaterdag 18 en zondag 19 april
Zaterdag 18 april 9:30 - 20:30 uur, zondag 19 april 9:30 – 16:00
Voor mensen met enige ervaring in de beoefening van Vipassana meditatie. Dit weekend is onderdeel van de introductiecursus van de Utrechtse groep. Niet-cursisten kunnen zich ook aanmelden.
Er zijn lunch(es) en op zaterdag ook een avondmaaltijd.
Begeleiding: Henk van Voorst en Aad Verboom
Inschrijven via email naar JLIB_HTML_CLOAKING

Basiscursus Insight Dialogue
8 avonden: 6, 13, 20, 27 mei en 3, 10, 24 juni en 1 juli
Tijd: 19:00 - 21:30
In het contact met andere mensen kunnen we veel plezier beleven, maar ook veel stress ervaren. Door opmerkzaamheid te cultiveren in het contact met anderen verdiepen we onze inzichten. In de cursus worden de richtlijnen van Insight Dialogue geoefend en wordt gewerkt met contemplaties. De hindernissen op het pad naar vrede komen in beeld en ook de verlichtingsfactoren die we uit de individuele meditatie kennen.
Begeleiding: Aine Howard en Riët Aarsse
Inschrijven via email naar JLIB_HTML_CLOAKING

Introductiecursus Vipassana Meditatie
6 avonden: 12, 19, 26 mei en 2, 9, 23 juni
Tijd: 19:30 - 21:30
Met een afsluitend weekend op 27-28 juni.
Deze cursus is voor iedereen die nog niet bekend is met (boeddhistische) meditatie, maar wel geïnteresseerd is in een duidelijke methode tot het ontwikkelen van inzicht in jezelf. De basis van de beoefening van (boeddhistische) meditatie en de daarmee verbandhoudende bestudering van boeddhisme worden in de cursus behandeld. De vragen “wat is meditatie”; “welke soorten meditatie zijn er”; “wat zijn de meditatie objecten”; “hoe mediteer je” en “welke resultaten kunnen worden verwacht” worden systematisch beantwoord door het zelf te ervaren tijdens de zit, sta, lig en loop oefeningen.
Begeleiding: Aad Verboom
Inschrijven via email naar JLIB_HTML_CLOAKING