Volgende Activiteiten

Introductiecursus Vipassana Meditatie
6 avonden: 12, 19, 26 mei en 2, 9, 23 juni
Tijd: 19:30 - 21:30
Met een afsluitend weekend op 27-28 juni.
Deze cursus is voor iedereen die nog niet bekend is met (boeddhistische) meditatie, maar wel geïnteresseerd is in een duidelijke methode tot het ontwikkelen van inzicht in jezelf. De basis van de beoefening van (boeddhistische) meditatie en de daarmee verbandhoudende bestudering van boeddhisme worden in de cursus behandeld. De vragen “wat is meditatie”; “welke soorten meditatie zijn er”; “wat zijn de meditatie objecten”; “hoe mediteer je” en “welke resultaten kunnen worden verwacht” worden systematisch beantwoord door het zelf te ervaren tijdens de zit, sta, lig en loop oefeningen.
Begeleiding: Aad Verboom
Inschrijven via email naar JLIB_HTML_CLOAKING

Wesak Viering
Zaterdag 30 mei
Tijd: 09:00 - 16:00
Vesak dag (Wesak of Visakha Puja) is de belangrijkste Boeddhistische feestdag waarbij de geboorte, de verlichting en het heengaan van de Boeddha herdacht wordt. Tijdens deze dag bezinnen wij ons op de kwaliteit van de verlichting; de leer die naar de verlichting leidt; en de bewaarders en de dragers van de leer.
Traditioneel zullen er monniken van de Wat Buddhavihara tempel in Purmerend aanwezig zijn om de herdenkingsceremonie uit te voeren.
Klik hier voor het programma.