Activiteiten

altHet activiteitenprogramma kun je bekijken op de site

Het Dhammadipa Vipassana Meditatiecentrum verzorgt de volgende activiteiten:

 

 

 

 

Meditatieavonden

Je bent van harte welkom een keer te komen mediteren op onze meditatieavonden. Je kunt gewoon komen, inschrijven is niet nodig. De meditatieavonden zijn wekelijks:

Maandag 18:00 - 20:00 o.l.v. Aad Verboom of Marc Heijmerink, voor gevorderden.
Donderdag 19.30 - 21.00 o.l.v. Adi Ichsan, voor beginners of mediterenden met enige ervaring.
 

Meditatieochtenden

Twee uur voor stilte en verdieping van 10:00 tot 12:00 op zondag.

Je kunt gewoon komen, inschrijven is niet nodig. Vanwege andere activiteiten - bijvoorbeeld meditatie weekends - is er niet elke zondag een ochtendmeditatie. Houd voor de juiste data deze website in de gaten.

Lees meer...

Themadagen

Dhammadipa organiseert themadagen en -avonden met Vipassana of Mettameditatie. Ook op het gebied van boeddhistische psychologie en meditatie.

Zaterdag 14 februari
Themadag Boeddhistische psychologie en meditatie
Begeleiding: Bianca Vermeij en Aad Verboom
Geschikt voor iedereen met interesse in Boeddhistische psychologie (Abhidhamma), zowel beginners als gevorderden.

Ken je volgende uitspraak? ‘Heb de kracht om te veranderen wat je kunt veranderen, de kalmte om te accepteren wat je niet kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen beide te zien’.
Er gebeuren veel dingen in ons zelf en in de wereld om ons heen. Hoe gaan we daar mee om? Moeten we daar iets aan doen of moeten we dat accepteren? Op deze dag gaan we vanuit de Boeddhistische psychologie kijken hoe dit werkt en hoe we de beste keuze kunnen maken. De uitleg en uitwisseling worden afgewisseld met periodes van meditatie.

Meditatieweekends

De weekends zijn geschikt voor mensen die een Introductiecursus vipassana meditatie hebben gevolgd of ervaring hebben met meerdaagse meditaties.

Weekends vinden plaats bij Dhammadipa. Overnachten in het centrum is niet mogelijk, wel wordt voor een warme lunch gezorgd.

Lees meer...

Retraites

Dhammadipa organiseert retraites in verschillende vormen. Dit jaar:

de Paasretraite van zaterdag 4 t/m maandag 6 april

 

De stichting Sangha Metta organiseert retraites van 3 dagen tot enkele weken onder begeleiding van Jotika Hermsen. Zij is verbonden aan Dhammadipa als een van onze leraren en begeleidt veel retraites in binnen- en buitenland.

Informatie over retraites vind je op de website van Sangha Metta.

Lees meer...